top of page

Brie de Meaux og vin

Oppdatert: for 5 døgn siden



Vin- og ostekombinasjon med Brie de Meaux


Brie de Meaux, en ikonisk myk ost med hvitmuggskorpe, fortjener en vin som kan fremheve dens kremete tekstur og delikate aromaer av fløte, sopp og underskog. Her er to gode kombinasjoner, avhengig av hvilken effekt du ønsker:


  • Klassisk kombinasjon: Champagne Brut

En Brut eller Extra-Brut Champagne er det perfekte valget til Brie de Meaux. Dens friskhet og bobler skjærer gjennom ostens fett, renser ganen og forhindrer at smaken blir for tung. I tillegg gir champagnens nøtte- og briochetoner en fin harmoni med ostens skorpe. Velg gjerne en champagne fra Montagne de Reims eller Côte des Blancs med en dominerende Chardonnay for ekstra eleganse.


  • Terroir-kombinasjon: Hvitvin fra Bourgogne

En Meursault eller Chassagne-Montrachet (Chardonnay) gir en utsøkt kombinasjon. Disse hvitvinene fra Bourgogne har en fyldig og lett smøraktig karakter som speiler Brie de Meauxs kremete konsistens, samtidig som de har nok syre til å balansere smaken. De utvikler også aromaer av tørket frukt og sopp som passer perfekt til en vellagret brie.


Hvorfor unngå kraftige rødviner?

En rødvin med mye tanniner, som en Bordeaux eller en Syrah fra Rhône, vil kollidere med ostens kremete tekstur. Tanninene reagerer med fettet i osten og kan gi en ubehagelig bitterhet. Hvis du foretrekker rødvin, velg heller en Pinot Noir fra Bourgogne, som har myke tanniner og delikate røde frukttoner.


Den beste kombinasjonen er altså en balansert hvitvin eller en raffinert champagne, for en harmonisk og elegant smaksopplevelse.

 

Brie de Meaux og mer finner du i vår butikk.

bottom of page